Årets æbler (næsten) afsat

Oktober 2020

Æblesæsonen lakker mod enden. Æblekaravanens ugentlige mandagsrejse til København kører for sidste gang i år i morgen mandag d. 5. oktober.
Kunderne har været glade for produktet, for den friske og afvekslende smag – og for fraværet af sprøjterester. Enkelte har selvfølgelig problemer når vores Ingrid Marie og Aroma ikke ligner Pink Lady fra Nettos frugthylder – og de har et pædagogisk projekt med at gøre spiserne opmærksomme på at en lille synlig skurvplet er langt mindre skadelig end de store doser sprøjterester de vil finde i konventionelle æbler. Derfor en stor tak til ”storkunderne” Almir fra Marthahjemmet, Jan fra Dansk Industri, Morten fra Stenurten, Dikte fra Lundø, Katja fra Gerlev Idrætshøjskole, Morten fra Spis Pænt, Mimi fra Januscentret og Lone fra Café Tid.
Og så har vi afleveret æbler til årets mostproduktion. Der er for lille efterspørgsel på de små flasker, så i år må vi nøjes med de store på 75 cl. Vi glæder os, og det ved vi at mange aftagere også gør – efter et helt år uden ÆBIBO-most pga. sidste års manglende frugt. Det bliver i øvrigt første år med det nye pantsystem. Tag godt imod det. Også det er et skridt mod en mere bæredygtig fremtid.