Så kom varmen

Maj 2021

Det har været en iskold april, men heldigvis har æbletræerne lært af de sidste års frostchok i maj, så de har holdt igen med blomstringen. Det giver forhåbninger om en pæn æblehøst, og selv om det forsinkede forår resulterer i mindre honning tror jeg vi har nok forårshonning til sæsonen fra sidste år. Det var på grund af en eller anden tåbelig virus ikke muligt at få solgt den fra markeder og småcafeer som vi plejer.

Droneyngelbesigtigelse og blomstrende mirabeller

Det er svært at beslutte sig til hvad der skal gøres hos bierne og blomsterne med så omskifteligt og køligt vejr. Skal bifamilierne udvides? Kun meget lidt. Skal der fræses under æbletræerne? Nok ikke nødvendigt endnu. Det har til gengæld været perfekt vejr til at fælde træer, stable brænde og kalke hus, så vi føler ikke vi halter bagefter.

Det sidste år har været plaget af en stribe aflyste markeder. Så endnu en gang hurra for vores trofaste kunder, ikke mindst Meny i Sorø, hvor jeg elsker at komme og sælge honning og selv lige handle lidt ind. Samt spille på deres skønne gamle svenske flygel. Et supermarked med et velstemt offentligt klaver – gid tanken og tonerne må spredes til stationer, forsamlingshuse, arbejdspladser og konferencecentre. Amen.