Vi lever stadig

August/September 2021

Vores trofaste følgere må fremover affinde sig med færre ”Æbibo-månedsnyt”. Vi kommer let til at gentage os selv – og tror at det ikke er tidsfordrivstilbud á la læsning af blogs de savner. Derfor fra nu af: kun et nyt månedsnyt hver anden måned – og et ekstraordinært indlæg, hvis der sker noget usædvanligt.

August var plastret til med sociale begivenheder, fødselsdage, barnedåb og sølvbryllup. September er tilsvarende fyldt op med markeder. Begge dele er udtryk for at coronaen har sluppet sit jerngreb om danskerne, så vi igen kan mødes og udveksle minder og varer. Det er tiltrængt og befriende, men der giver næsten for lidt tid til at passe de hjemlige gøremål. Bierne er dog blevet indvintret, fodret og varroabehandlet; i år har vi forsøgt med thymol, et timianprodukt som er lidt mere medgørligt end myresyren i krämerplader. Det har været en fin høst, selv om vi kom sent i gang. Honningen var først klar til slyngning og tapning over midten af juni, så vi har slået forårsslyngningen og sommerslyngningen sammen til en omgang. Og den smager godt, er lys og smagfuld. Sensommerhonningen er som sædvanlig mørk og meget krydret,

Det har været en varm sommer, så vi har desværre oplevet at både honning på vores lager og honning vi har stående til salg andre steder er skilt pga. varmen. Dvs. delt sig i en fast del for neden, og et tyndt flydende lag foroven. Det er dog let at røre i den og få en fin næsten flydende honning i glasset, og det er der bestemt også kunder til. Den er ikke gæret og smager fint skulle vi hilse og sige. Hvis du hører til de uheldige der har fået og ikke har lyst til den lagdelte honning bytter vi med et smil – på vores hjemmeadresse eller et marked.

Æblesæsonen er med et pænt ord halvmager. Mange sorter bærer slet ikke, men heldigvis har vi en pæn høst under halvtagene på stort set alle træer, så vi har noget til vores faste kunder. Og så må vi bare håbe på en god sæson næste år. Sådan lidt á la 2018, om vi må be!

Endelig skal der lyde et varmt velkommen til vores nyeste kunde – Hahnemanns køkken på Sankt Kjelds Plads på Østerbro. De er interesserede i hele paletten: æbler, pærer, most, honning og æbleslåenvin. Det bliver spændende at se hvad det kan udvikle sig til.

Dejligt at der er kommet gang i biksen igen – både den store vi kalder Danmark – og den mindre som hedder ÆBIBO.