Maj 2019

Selv om det er overskyet og lidt køligt her til morgen er det svært ikke at få sommerfornemmelser når man ser ud på hvide blomstrende kirsebær-, blomme- og pæretræer. Og æbletræerne står med de røde knopper helt bristefærdige – forsigtigt afventende grønt lys for fuldt udspring. Vi skulle jo nødig have nattefrost som for et par år siden, da frost i Holsteiner Cox sørgede for at høsten blev under en kasse (med 10 kg!) fra over 100 træer.

De nypodede træer har med hjælp af grundig vanding fået en rimelig start på deres liv – og jeg håber det i år skal lykkes at få en højere procentdel til at overleve end hidtil. I børnehaven har der ganske vist været skrappe fjender i form af en stor aggressiv heksering, sultne rådyr, do mosegrise, ukrudt og tørke. Men jeg har i hvert fald besluttet mig for at mere intensiv pleje skal få flere træer til at vokse og blive store, for der er nu noget særligt ved at sætte tænderne i et æble, hvor man selv har været med til at skabe modertræet.

Og så skal der smøres kalk på kræftramte træer, der skal gødes og repareres stolper og tråd. Der skal slås græs og fræses mellem rækkerne. Der skal tjekkes for æbleviklere og spindemider. I bistaderne skal der ugentligt fjernes droneyngel for at bekæmpe varroamider og så skal der udøves rettidig omhu så bierne ikke sværmer og har plads til at udvide sig. Vores stader er på tre magasiner nu. Og vi er sandsynligvis oppe på fire eller fem de fleste steder når vi høster og slynger første gang omkring 1. juni.

Der er kort sagt travlt, så der er ikke tid til at sidde her og lege kontormus. Nyd den skønne maj.

Pæretræer i blomst